SİVRİ SİNEK

SİVRİ SİNEK İLAÇLAMA
    Sivrisinek vücudu baş, göğüs ve karın kısmından oluşan, kanatları ve altı tane ayağı bulunan ve kan emerek beslenen bir sinek türüdür. Sivrisineklerin başının iki yanında 1 çift anteni bulunur. Karın yapıları oldukça esnek olan sivrisinekler, kan emdikçe şişerler.

Entokar İlaçlama

Sivrisineklerinde erkek olanları kan emmez, daha çok bitkilerin suları ve meyve suları ile beslenirken, dişi sivrisineklerin hem beslenmek, hem de üremek için kan emmeye ihtiyaçları vardır. 

Sivrisinek sokması şu şekilde meydana gelir. Dişi sivrisinek deri üzerinde en uygun kılcal damarı tespit ederek, ağzında bulunan iki neşter şeklindeki organı ile deriyi keser, daha sonra yine ağız kısmında bulunan 2 tane hortum şeklindeki organdan birisini deri içerisine sokarak, bir sıvı akıtır. Bu sıvı kanın pıhtılaşmasını sağlar ve aynı zamanda deriyi uyuşturarak, insanlar tarafından sivrisinek ısırmasının fark edilmemesi sağlanır. Dişi sivrisinek diğer tüpü deri içerisine sokarak, kan çekmeye başlar. Sivrisinek sokma işlemini gerçekleştirmiş olur. Sivrisinekler gündüzleri pasif olup, daha çok geceleri aktif olurlar. Gündüz vakitleri ağaçlarda, kaya boşluklarında, mağaralarda, hayvan barınaklarında ve evlerin ışık almayan bölgelerinde uçuşurlar. 

    Sivrisinek çoğunlukla pis su akarları, lağım suları, çöplükler, hayvan barınakları, mağara içleri ve durgun su kenarlarında yaşarlar. Sivrisinekler çiftleşmelerini havada uçarken yaparlar. Dişi sivrisinek çiftleşme dönemi geldiğinde, havada uçarken kanat sesleri çıkarır. Bu kanat seslerini algılayan erkek sivrisinek, dişi sivrisineği bulur ve çiftleşme meydana gelir. Sivrisinekler, her üremelerinde 300–400 arası yumurta yaparlar. Sivrisinek canlısı yumurtalarını en çok nemli, çamurlu ve bataklık alanlara bırakır. Yumurtadan çıkan sivrisinek larvalarının suya ihtiyacı vardır. Bu sebeple dişi sivrisinekler, yumurta bırakmak için nemli ve ıslak bölgeleri seçerler. Sivrisinek sokması sonucu insanlara birçok hastalık bulaşabilir. 

    Bu hastalıklardan bazıları; sıtma, sarıhumma ve fil hastalığıdır. Sivrisineklerden korunmak için öncelikli olarak, mekânınızın çevresinde eğer var ise, pis su kalıntıları, lağım suları, çamur ve bataklık gibi alanları temizletmeli ve ardından yasal çalışan bir ilaçlama şirketine, sivrisinek ilaçlaması yaptırmalısınız. İlaçlama yaptıracağınız ilaçlama şirketinin, profesyonel çalışan ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlama servisi olmasına özen gösterilmelidir. Tüm yasal prosedürleri yerine getirmiş olan, sektöründe lider Entokar ilaçlama şirketimiz, sizlere sivrisinek ilaçlama ve diğer tüm haşere ilaçlama konularında hizmet vermektedir.

Sivrisineğe nasıl ilaçlama yapılır?

Sivrisinek ilaçlamasından etkili sonuç almak için sisleme yöntemi, kokulu, kokusuz ilaçlama ve boyama yöntemi ile ilaçlama yapılmalıdır. Sivrisinek ve sinek ilaçlamaları akşam gün batarken veya  sabah gün doğarken yapılır. Sinekler bu saatlerde bir arada olurlar, ilaçlama daha etkili olur. Sivrisinek, ilaçlaması yapan firmalar kesinlikle Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı olmalıdır.

Sivrisinek insanı neden ısırır?

Dişi sivrisinek yumurta yapabilmek için kan emmeye ihtiyaç duyar. Ağzından salgıladığı tükürükle kanın pıhtılaşmasını önler, bu şekilde ağzından çıkarttığı hortumu ile kolaylıkla kan emer. Erkek sinekler kan emmez, bitkilerin suları, şekerli meyvelerin özleri ile beslenirler. İnsanların terleri, ısı oranları ve karbondioksit oranları sivrisineği çeker.


Sivrisinek nasıl üreme yapar?

Sivrisinek üremesi, yumurtlama yöntemi ile olur. Sivrisinekler yumurtalarını durgun su kenarlarına, nemli topraklara, lağım sularına, bataklıklara, hayvan ağıllarına bırakırlar. Sivrisinek yumurtaları aynı gün 10 saat içerisinde açılma yapar. Dişi sivrisineğin yumurta bırakma sayısı 40-400 arasında değişir. Yumurtadan ilk çıkan sivrisineğin larvasıdır.1-2 gün sonra kılıf atan sinek larvası normal sinek görünümünü alır.